Effektiv strømsparing

11.01.2023 / 2 min lesing

Med smarte tiltak kan du spare strøm og redusere strømregningen uten at det går utover komfort hjemme.

Les våre tips til effektiv strømsparing og ta kontakt for gode løsninger som sparer deg store utgifter til oppvarming og annet strømforbruk. Våre elektrikere har god produktkunnskap og erfaring som hjelper deg å velge riktige løsninger.

Bli mer bevisst på ditt forbruk

I norge er det slik at de fleste hjem bruker mest strøm på oppvarming av boligen. Dette følger naturlig nok årstidene og vinteren er den perioden vi bruker desidert mest strøm til nettopp oppvarming. 

De fleste hjem har ulike soner og noen rom trenger ikke å holde samme temperatur som andre. Soverom, gang eller trapperom kan med fordel ha lavere innetemperatur enn for eksempel bad eller oppholdsrom som stuen. Ved å senke temperaturen 2 grader vil du alene spare cirka 3.000,- kroner per år med strømpris på 2 kroner per kWh.  

Smartere strømstyring

Med varierende strømpriser og nye modeller for nettleie er det viktigere enn noen gang å vurdere en smartere måte å administrere strømforbruket ditt på. Nye løsninger reduserer strømforbruket, senker toppbelastningen og justerer strømforbruket basert på variable strømpriser - alt uten at det går utover komfort for deg og dine.

Tenk deg at elbilen din lades og akkumulatortanken din varmes opp om natten når strømprisene er lavere. I tillegg sørger dagens løsninger for å holde toppbelastningen så lav som mulig. For eksempel vil unødvendig strømforbruk slås av om morgenen når alle dusjer og innetemperaturen øker fra nattsenking.

Med smarte strømstyringssystem som er koblet til strømmåleren dinfår du full innsikt og kontroll over ditt totale energiforbruk, toppstrømforbruk og strømpriser. Spar penger og energi med en smarte løsning.